Tejszínes-parmezános csirkemell fettuccinével

Elkészítés

  1. Készítsük elő a kalóriamentes tésztát a csomagoláson jelzett módon.
  2. Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a csirkemell filét és a gombát. Pirítsuk meg ezeket a hozzávalókat a serpenyőben.
  3. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Öntsük hozzá a tejszínt, majd folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Amikor a kellő sűrűségű állagot elértük, adjuk hozzá a parmezán sajtot.
  4. Tálaláskor kanalazzuk az elkészült szószt a fettuccine tetejére.

Hozzávalók

  • 1 csomag (200 gramm) kalóriamentes fettuccine
  • 30 gramm vaj
  • 250 gramm felkockázott csirkemell filé
  • 225 gramm szeletelt gomba
  • 2 gerezd durvára vágott fokhagyma
  • 300 ml tejszín
  • 20 gramm reszelt parmezán sajt
  • frissen őrölt fekete bors