Spagetti húsgombócokkal

Elkészítés

  1. Készítsük elő a kalóriamentes tésztát a csomagoláson jelzett módon.
  2. Olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük félre.
  3. Keverjük össze a darált húst a tojással, sóval, fűszerekkel, fokhagymával, petrezselyemmel.
  4. Nedves kézzel formázzunk kis golyókat majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
  5. Melegítsük meg újra a hagymás olajat, majd a húsgolyókat kb. 2 percig süssük.
  6. Távolítsuk el a felesleges olajat a húsgolyókról, adjuk hozzá a paradicsomszószt és az apróra vágott fűszernövényeket. Gyakori kevergetés mellett pároljuk kb. egy órán keresztül.
  7. Kanalazzuk a kész húsgombócokat a spagettire és friss bazsalikommal díszítsük.

Hozzávalók

  • 1 csomag (200 gramm) kalóriamentes spagetti tészta
  • 0.6 dl olívaolaj
  • 0,5 darab kockára vágott zöldpaprika
  • 1 darab apróra vágott vöröshagyma
  • 225 gramm darált sertéshús
  • 1 darab felvert tojás
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • 2-3 teáskanál zsemlemorzsa
  • 0.375 l paradicsompüré
  • 1 maréknyi apróra vágott friss fűszernövény