Elkészítés
- Készítsük elő a kalóriamentes tésztát a csomagoláson jelzett módon.
- Olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük félre.
- Keverjük össze a darált húst a tojással, sóval, fűszerekkel, fokhagymával, petrezselyemmel.
- Nedves kézzel formázzunk kis golyókat majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
- Melegítsük meg újra a hagymás olajat, majd a húsgolyókat kb. 2 percig süssük.
- Távolítsuk el a felesleges olajat a húsgolyókról, adjuk hozzá a paradicsomszószt és az apróra vágott fűszernövényeket. Gyakori kevergetés mellett pároljuk kb. egy órán keresztül.
- Kanalazzuk a kész húsgombócokat a spagettire és friss bazsalikommal díszítsük.
Hozzávalók
- 1 csomag (200 gramm) kalóriamentes spagetti tészta
- 0.6 dl olívaolaj
- 0,5 darab kockára vágott zöldpaprika
- 1 darab apróra vágott vöröshagyma
- 225 gramm darált sertéshús
- 1 darab felvert tojás
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- ízlés szerint friss bazsalikom
- 2-3 teáskanál zsemlemorzsa
- 0.375 l paradicsompüré
- 1 maréknyi apróra vágott friss fűszernövény
- só