Maláj csirkeleves angyalhajjal
Elkészítés
- Készítsük elő a kalóriamentes tésztát a csomagoláson jelzett módon.
- Egy serpenyőbe tegyük az olívaolajat az újhagymával. Adjuk hozzá a vöröshagymát, a gyömbért, a chilit és a pak choi fehér részét. Egy csipet sóval addig főzzük, amíg a hozzávalók kissé megpuhulnak.
- Adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkemellet. Keverjük össze és főzzük tovább 1-2 percig, majd öntsük hozzá a szójaszószt és a csirkealap levet.
- Forraljuk fel, majd dobjuk bele a pak choi zöld részét, a citromfüvet, a tésztát, és keverjük össze. Hagyjuk még 5 percig főni, majd kóstoljuk meg, hogy megfelelő-e a fűszerezés, végül adjuk hozzá a koriandert és tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 csomag (200 gramm) kalóriamentes angyalhaj tészta
- 250 gramm csirkemell csíkokra vágva
- 0.5 liter csirke alaplé
- 5 darab újhagyma szeletelve
- 1 darab kockára vágott vöröshagyma
- kevés apróra vágott gyömbér
- 2 gerezd durvára vágott fokhagyma
- 1 chili kimagozva, apróra vágva
- ½ pak choi szeletelve
- 1 kevés szójaszósz
- 1 szál apróra vágott citromfű
- 2 evőkanál apróra vágott koriander
- olívaolaj
- só