Elkészítés
- Készítsük elő a kalóriamentes tésztát a csomagoláson jelzett módon.
- Az avokádót hámozzuk meg és pürésítsük, majd keverjük össze a ricottával és a tejjel csomómentesen. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az apróra vágott petrezselyemzölddel keverjük össze.
- Adjuk hozzá a 3 percig főzött és lehűtött penne tésztát és alaposan keverjük össze. (Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítsuk.) Fogyasztás előtt legalább két órán át tartsuk hűtőben.
- Végül tálaljuk parmezán sajt forgácsokkal.
Hozzávalók
- 1 csomag (200 gramm) kalóriamentes penne tészta
- 1 darab érett avokádó
- 4 evőkanál friss ricotta
- 4 teáskanál tej vagy tejszín
- 1 teáskanál apróra vágott friss petrezselyemzöld
- frissen őrölt fekete bors
- só